Groei bieromzet

Paramaribo, Suriname: De Waterkant (foto: René Hoeflaak)
Paramaribo, Suriname: De Waterkant (foto: René Hoeflaak)

Deze week bericht presenteerde de Surinaamse Brouwerij NV haar jaarcijfers over 2013. Het moederbedrijf van PARBO en importeur en distributeur van Heineken in Suriname meldt een groei van de Surinaamse biermarkt van 3,8 % in vergelijking met 2012.  De omzet van de brouwerij zelf steeg met 5,5 %. De brouwerij kijkt dan ook tevreden terug op het afgelopen jaar.

Door René Hoeflaak

Opvallend is wel de relatief geringere groei van PARBO bier in vergelijking met die van Heineken in Suriname. Heineken wint dus terrein in Suriname. Verder was 23 oktober 2013 een belangrijke datum. Want op die dag vestigde het bedrijf een veiligheidsmijlpaal door opnieuw 365 dagen lang ongeval ‘vrij’ te zijn. Voor de liefhebber: Iedere maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur organiseert de brouwerij rondleidingen voor groepen van minimaal tien personen. Wie in Nederland een djogo (literfles PARBO) wil kopen moet even langs de postcodechecker of bellen met 0800-0227789.  Proost.

Leave a Reply