Rotterdam: Matinee du Monde met gast Sabrina Starke

Rotterdam, podium Grounds, 3 november 2013: Sabrina Starke (foto: René Hoeflaak)
Rotterdam, podium Grounds, 3 november 2013: Sabrina Starke (foto: René Hoeflaak)

3/11/2013: Wie de kilte van de komende wintermaanden wil ontlopen en verlangt naar verwarmende Afrikaanse en tropische klanken hoeft niet ver weg. Althans niet op de eerste zondag van de maand. Want ook dit jaar organiseert het grensverleggende en interculturele Rotterdamse poppodium Grounds het Afrikaanse dansfeest Matinee du Monde.

Door René Hoeflaak

Een Afrikaans dansfeest voor volwassenen en kinderen waarin de van oorsprong Senegalese zanger Omar Ka en zijn band herfst en winter buiten de deur houdt. Met vooral opzwepende en meeslepende ritmes en iedere editie een speciale gast. De gast van de eerste zondagmiddag van november is de in Suriname geboren Sabrina Starke.

De Rotterdamse zangeres maakte in Grounds op zondagmiddag de oversteek van Afrika naar Noord-Amerika en bracht in Rotterdam continenten en muziekstromen bij elkaar met haar (te) korte maar indrukwekkende eerbetoon aan de Amerikaanse soulzanger Bill Withers. Met Starke’s vertolking van klassiekers als “Just the two of us” en “Lean on me” gaat de zon spontaan schijnen op deze verregende en donkere herfstdag. De Matinee du Monde serie is dit jaar ook gestart in Korso in Den Haag. Laat de winter maar komen.

Leave a Reply