Reinheid en veiligheid

3/9/2013: Op de site van Starnieuws lees ik vandaag het bericht  over een schoonmaakactie van jongeren in resort Kabalebo in West-Suriname. Tien dagen lang zullen jongeren het resort een grote schoonmaakbeurt geven. Opzoomeren maar dan in Suriname. Met de actie worden jongeren als voorbeeld gesteld voor de ouderen “die het niet zo nauw nemen met milieu en het schoonhouden van hun omgeving”, zo laat de bestuurdienst weten. Districtscommissaris stak de jonge schoonmakers een hart onder de riem en wees het op het belang van het milieu, zo is verder te lezen.

Door René Hoeflaak

De maand september begon met minder vrolijk toeristisch nieuws uit Suriname. Diverse media berichtten namelijk over de sluiting van recreatieoord Blaka Watra. Dit naar aanleiding van de verdrinkingsdood van twee scholieren een maand geleden. Tijdens het onderzoek naar aanleiding van het incident bleek dat het oord niet voldeed aan de veiligheidseisen. Mogelijk gaat Blaka Watra komend weekend weer open, zo werd vandaag bekend. Maar dan moet de hygiene en veilgheid flink worden aangepakt, aldus de bestuursdienst van Para. We blijven het volgen.

Niet geheel toevallig – of juist wel- is dan ook het bericht van vandaag over de recreatieoorden in Brokopondo. Districtscommissaris Yvonne Pinas wil afspraken maken met de oorden over veiligheid en hygiene en zoekt de samenwerking met collega districtscommissarissen gaan.

Suriname, 2006: Recreatieoord White Beach  (foto: René Hoeflaak)
Suriname, 2006: Recreatieoord White Beach (foto: René Hoeflaak)

Leave a Reply