Orchestra Alafa in Trinidad en Tobago

10/8/2013: De bekende Surinaamse muziekformatie Orchestra Alafa trad van 28 juli tot 4 augustus op in Trinidad en Tobago op uitnodiging van Ambassadeur Fidelia Graand-Galon. Volgens Rudi Spa, leider van de Orchestra Alafa was het optreden een succes.

Door René Hoeflaak

Het optreden vond plaats tijdens een uitgereid Heritage Festival programma in het kader van de Emancipation Celebration 2013. Alafa was in gezelschap een Kotomisi groepje van zes dames, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld door  Rudi Spa. Samen traden ze drie keer op waarvan één keer tijdens een Freedom-walk van drie kilometer bij Pigeon Point Heritage Park met met live kaseko-muziek.

17- jarig bestaan

Orchestra Alafa in Trindad and Tobago (foto: René Hoeflaak)
Orchestra Alafa in Trinidad and Tobago (foto: René Hoeflaak)

Ongeveer twee uren na de finish sloot Orchestra Alafa het event af met een geintergreerde koto-,en kaseko-muziekshow. Het bezoek van Orchestra Alafa viel samen met het bezoek van Eddy van der Hilst, Boyke Tojo,en Randall Tjokrodimedjo aan Trinidad & Tobago. Op uitnodiging van van de Caribbean Yard Campus onder leiding van professor R.Gibbons maakten zij studenten en andere geinteresseerde cultuurdragers deelgenoot gemaakt van respectievelijk het gebruik van het Sranan en de kennis van de Marron-cultuur en die van de Javaanse- cultuur.

Orchestra ALAFA luisterde haar 17-jarig bestaan op 3 augustus op  met een optreden van op de residentie van de Surinaamse Ambassadeur in Port of Spain.

Rudi Spa tijdens een optreden in Paramaribo in 2011 (foto: René Hoeflaak)
Rudi Spa tijdens een optreden in Paramaribo in 2011 (foto: René Hoeflaak)

Leave a Reply