Benefiet filmavond in Hilversum voor Stichting Single Mother Project Suriname.

Groenroodwit biedt graag een podium aan initiatieven, projecten, ontwikkelingen, goede doelen en (startende) ondernemers in Suriname. Zoals de Stichting Single Mother Project Suriname. Onlangs ging de stichting een samenwerking aan met de Soroptimistclub Hilversum. Die gaat fondsen werven voor een project tegen menstruatie-armoede in Suriname.

foto: Facebookpagina Stichting Single Mother Project Suriname

Door René Hoeflaak

Stichting Single Mother Project Suriname (SSMPS), met als voorzitter Judith Faerber, zet zich al enkele jaren in voor sociaal zwakkere vrouwen en meisjes. Zoals met het project ‘gratis maandverband en tampons’ om zo menstruatie-armoede te helpen tegen gaan. Volgens de Surinaamse stichting is de situatie nu zo schrijnend dat vrouwen en jonge moeders nauwelijks in staat zijn om voedsel te kopen en daarom geen menstruatie producten meer kopen. ‘’Vele moeders vragen om hulp’’ aldus SSMPS

Soroptimistclub Hilversum

Onlangs ging de stichting een samenwerking aan met de Soroptimistclub in Hilversum om fondsen te werven.  Op vrijdag 17 november organiseert de Soroptimistclub in het Filmtheater Hilversum een benefiet filmvoorstelling voor de Surinaamse Stichting. ´Want  niet naar school of je werk kunnen als je menstrueert, is te gek voor woorden´ aldus de Soroptimistclub op de website van het Filmtheater.

De benefietfilm is ‘Le pot-au-feu’.

Rechten en plichten meisjes en vrouwen 

Soroptimistclub Hilversum eo is een enthousiaste groep van ongeveer 40 vrouwen die ieder jaar een sociaal project kiezen om te ondersteunen, bijvoorbeeld met een benefiet filmvoorstelling en een concert.De charter van de club is uitgereikt op 13 februari 1932. De club heeft friendshiplinks met Stratford-upon-Avon (UK), Ancona (It) en Wellington (NZ), zo is te lezen op hun website. Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren.

De benefietfilm is ‘Le pot-au-feu’. Het is tevens de openingsfilm van  het Filmfestival Hilversum 2023.  Een kaartje kost € 20,00.