Sint-Eustatius, Guesthouse The Quill Gardens: je wilt er niet meer weg

Je wilt er niet meer weg ?‘’, aldus het waarschuwende appje van eigenaar Sybolt ten Hoopen voorafgaand aan mijn verblijf in The Quill Gardens op Sint-Eustatius. Zijn ‘vrees’ kwam uit. Want The Quill Gardens laat je niet meer los.

Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)

Door Rene Hoeflaak

De villa Quill Gardens werd rond de eeuwwisseling gebouwd op een landgoed tegen de helling van de 600 meter hoge The Quill, de dertigduizend jaar oude vulkaan die al tweeduizend jaar slaapt.

In 2018 werd de villa gekocht door Sybolt en Marlies ten Hoopen, de eigenaren van The Old Gin House, een historisch en gemoedelijk hotel aan de Oranjebaai, twee kilometer verderop. Zij transformeerden de villa naar een guesthouse met acht ruime presidentiële kamers in tropische Caraïbische stijl.

The Quilll Gardens
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)

Fluitende vogels, zwembad, goed gevulde bar, adembenemend uitzicht

The Quill Gardens bestaat uit drie (woon)lagen omringd door een grote tuin met fluitende vogels en kraaiende hanen. De kamers zijn zo’n beetje evenredig verdeeld over een laag boven en onder de begane grond. Op de begane grond is een zwembad, een terras, luie banken, een buitenrestaurant en een (zelfbediening)bar met een goed gevulde voorraad. Het enige wat je zelf moet doen is een streepje te zetten bij je naam en de dranksoort.

Maar waar je ook bent, wat je ook doet en wanneer, het uitzicht vanaf The Quill Gardens op de heuvels, de airstrip en de Zeelandiabaai aan de noordzijde van Sint-Eustatius, is adembenemend, rustgevend en verveelt nooit. Prachtig.

Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)

Kookkunsten Herman en Joyce

The Quill Gardens wordt beheerd door het echtpaar Herman en Joyce. Ze woonden jarenlang op Bali. De kookkunsten van Herman en Joyce zijn ´wereld´ beroemd op Sint-Eustatius en daarbuiten. Ik behoor tot de gelukkigen die de paradijselijke combinatie van de door Herman en Joyce bereide Indonesische maaltijd met uitzicht en een verfrissend drankje – in mijn geval biertje- heb mogen ervaren.

Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)

Big Stone en wandelen

Zoals gezegd ligt het Guesthouse tegen de helling van The Quill. Aan de Road to English Quarter. Vanaf The Quill Gardens linksaf, wandel je in een kwartiertje over een prachtig wandelpad naar de grasvelden aan de rotsige kust en rechtsaf in enkele minuten naar The Big Stone, het symbolische middelpunt van het eiland en beginpunt van vele -kortere en langere- wandelingen. Vandaar is het tien minuten lopen naar de eerste straten van Oranjestad.

Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, tuin The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)

Maar linksaf of rechtsaf, eigenlijk wil je bij The Quill Gardens niet meer weg. The Quill Gardens houdt je vast om je te bevrijden.

The Quill Gardens
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)

Interesse in een reis naar Sint-Eustatius of andere Nederlandse eilanden op de Antillen.  En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.