Nieuw projectplan om binnenstad Paramaribo op te knappen

Vorige week tekenden een aantal private organisaties en gezagdragers van de Surinaamse overheid een projectplan om de binnenstad van Paramaribo te herstellen. Een volgend hoofdstuk in een boek met telkens weer hetzelfde onderwerp: het opknappen en renoveren van de binnenstad van Paramaribo. Een ingewikkeld thema.

Suriname, Paramaribo, 20 maart 2016 (foto: René Hoeflaak)

 

Door Rene Hoeflaak

In onder meer Dagblad de West is te lezen dat de directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken, Bholanath Narain, de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola en Conrad Issa, namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Robbin Roemer  van de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo (SUP) vorige week een overeenkomst hebben getekend waarin zij een samenwerking aangaan om de ‘’teneergang van de binnenstad tegen te gaan’’ binnenstad

Paramaribo
Paramaribo (foto: René Hoeflaak)

Public-Private-Partnership in Paramaribo

Daarbij word het principe van Public-Private-Partnership gehanteerd, zo is verder te lezen. Wat dat exact inhoudt is niet bekend. Want, aldus het artikel, de samenwerking en de bijdrage van partijen worden nader door partijen bepaald en omschreven in het projectplan met bijbehorende begroting, ter uitvoering van deze overeenkomst. Bijvoorbeeld wie welke activiteiten uitvoert, wie wat betaalt.

Maar hoe dan ook, volgens Conrad Issa, de vertegenwoordiger van de VSB is de samenwerkingsovereenkomst ‘’ een begin dat uiteindelijk leidt naar een masterplan’’ . Groenroodwit blijft het volgen. Lees hier andere en eerdere berichten over het herstel van de binnenstad van Paramaribo, nog altijd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

NB:interesse in een reis naar Suriname? En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.

Suriname
Binnenstad Paramaribo, Ministerie van Sociale Zaken in 2011 (foto: René Hoeflaak)