Twee lezingen in Den Haag over Suriname

De Stichting Eekta in Den Haag organiseert op zondagmiddag 24 oktober 2021 twee lezingen over Suriname.

Door Rene Hoeflaak

Historicus Eric Kastelein vertelt onder de titel ‘Herinneringserfgoed Suriname’ over vergeten geschiedenissen van bijzondere mensen en bijzondere gebeurtenissen die in de afgelopen 250 jaar een gedenkteken hebben gekregen in de stad. Hij schreef er een boek over. Oog in oog met Paramaribo. Verhalen over het herinneringserfgoed (2020).

Lezingen Suriname

Geschiedenis van Hindostanen 1873-2015

Vervolgens neemt Professor Chan Choenni zijn publiek mee naar India en Suriname. Hij schetst het beeld van Brits-Indiërs die vanaf 1873 als contractarbeiders op de plantages in Suriname gingen werken. En hoe zij en veel van hun nakomelingen er in slaagden relatief welvarende burgers te worden. In Suriname en later ook in Nederland. Gebaseerd op zijn boeken  Geschiedenis van Hindostanen 1973-2015  en India Suriname Nederland (2021)

De toegang van de lezing is gratis. Aanvang is 13.30 uur. Aanmelden vooraf verplicht. Zie flyer.

De Stichting Eekta is een sociaal cultureel centrum voor Hindostanen en richt zich op ouderen in de stad Den Haag. Eekta is gevestigd aan de Boylestraat 20.

NB:interesse in een reis naar Suriname? En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.

.