Voetbal: Guyana Cup

INTER MOENGOTAPOESV Inter Moengotapoe heeft voor de tweede keer de Guyana Cup gewonnen. De Surinaamse kampioen won afgelopen zaterdag de finalewedstrijd tegen Matouri uit Frans Guyana met 2-1. Doelpuntenmakers voor SV Inter waren de 32-jarige middenvelder Ives Vlijter en Stefano Rijssel, de international die dit seizoen terugkeerde na een seizoen W Connection uit Trinidad & Tabago.

Door René Hoeflaak

Inter Moengotapoe, de club van voorzitter Ronnie Brunswijk, won de cup eerder in 2010 en ging niet alleen met de kampioensbeker maar ook met een geldbedrag US$ 2.000 terug naar Suriname. De beker werd door de voorzitter van de Frans-Guyanese voetbalbond uitgereikt aan aanvoerder Patrick Jimmy.

foto (31)
Suriname: voetbal kijken in Groningen

Voor het eerst ging de strijd om de Guyana Cup tussen slechts vier teams, zijnde de nummers 1 en 2 van de hoogste competities van Frans Guyana en Suriname. Tot en met 2012 streden de (vice) kampioenen van de drie Guyana’s om de cup. Brits-Guyana zou het toernooi in 2013 organiseren maar haakte af. De andere deelnemer uit Suriname, vice-kampioen Excelsior, eindigde als vierde en tevens laatste. In de strijd om de derde plaats verloor de ploeg van trainer Arnold Burleson van Geldar uit Guyana.

Voor de volledigheid de winnaars van de Guyana Cup op een rijtje:

2008 Frans-Guyana Geldar (Frans-Guyana)
2009 Suriname Leo Victor (Suriname)
2010 Guyana Inter M.T. (Suriname)
2011 Frans-Guyana Matouri (Frans-Guyana)
2012 Suriname Robinhood (Suriname)
2014 Frans-Guyana Inter M.T. (Suriname)


Leave a Reply