Paramaribo-Miami

USA, Florida, Miami (foto: René Hoeflaak)
USA, Florida, Miami (foto: René Hoeflaak)

5 september 2016: na jaren vertrok op donderdag  1 september weer  een toestel  van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) voor een rechtstreekse vlucht naar  Miami.  Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) en SLM-directeur Robbi Lachmising spraken op  de Johan Adolf Pengel luchthaven een gezamenlijke felicitatieboodschap uit.

Door René Hoeflaak

Minister Andy Rusland noemde de hervatting van de luchtverbinding een voordeel voor Suriname en het toerisme, zo is te lezen in Dagblad De West. Hij sprak van een mijlpaal waar wat mee gedaan kan worden.

De SLM heeft in september 5 chartervluchten gepland. In november starten de reguliere lijndiensten. Het plan is om uiteindelijk naar 5 tot 6 lijnvluchten per week te gaan. SLM- directeur Lachmising gaf daarom aan de ontwikkelingen goed te zullen volgen.

One Comment

 • Limoen

  Ik wil niet kritisch zijn, maar ik hoop dat ze genoeg goede vliegtuigen hebben, om
  het aantal van 5 tot 6 vluchten per week te halen en het liefst zonder vertraging.
  En aan de andere kant is het zeker goed voor het toerisme in Suriname.
  Verder hoop ik ooit dat er een dag komt dat je goedkoper naar Paramaribo kunt vliegen, dan
  kan ik eindelijk weer vaker naar Suriname.

Leave a Reply