Samenwerking Rotterdamse en Surinaamse school

NATIN (foto: www.natin.sr)
NATIN (foto: www.natin.sr)

Een delegatie van het Grafisch Lyceum Rotterdam was afgelopen week in Suriname om samen met het Natuur Technisch Instituut (NATIN)) te werken aan de invulling van de nieuwe studierichting  ‘Audiovisuele Productie’, zo bericht GFC Nieuws vandaag .

Door René Hoeflaak

De Rotterdamse delegatie stond onder leiding van Sjoerd Wanrooij, Director International Initiatives van de Grafische School. Samen met Surinaamse (vak)docenten werd deze week hard gewerkt aan het curriculum voor het 2de, 3de en 4de studiejaar.

Hoofdcomplex NATIN aan de Mr. J. Lachmonstraat (foto: www.natin.sr)
Hoofdcomplex NATIN aan de Mr. J. Lachmonstraat (foto: www.natin.sr)

Met de opleiding hoopt het NATIN de behoefte aan goed opgeleid personeel in de grafische branche een positieve impuls te geven.  De opleiding is een initiatief van The Black Lot, een stichting  die in 2002 is opgericht door Eddy Wijngaarde en Hennah Draaibaar om ‘een substantiële en kwalitatieve bijdrage te leveren aan de sociaal-culturele ontwikkeling van Suriname.’

De financiering van het studieproject is gerealiseerd en beheerd door UTSN  (Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland). Deze organisatie  is een samenwerkingsverband tussen adviesbureau Berenschot en NIKOS (NGO Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname). Het doel  van twinning is onder meer de bevordering van de sociale banden tussen Nederland en Suriname, door kennisuitwisseling en samenwerking tussen Surinaamse en Nederlandse maatschappelijke organisaties.

Lessen in camera, licht en geluid.

Sinds kort heeft het NATIN de beschikking over nieuwe praktijk lokalen en speciaal daarvoor aangeschafte equipment, waarmee de lessen in Camera, Geluid, Licht en Montage kunnen worden verzorgd, zo meldt GFC Nieuws verder..

Naast deze beroepsvakken krijgen de studenten ook les in vakken zoals Nederlands, Engels en Wis- en Natuurkunde