Paramaribo Zoo opgeknapt

6/1/15: No Spang bericht vandaag over de Paramaribo Zoo.. De in 1972 geopende dierentuin bij de cultuurtuin ondergaat een metamorfose, aldus de krant. De paden in de Zoo zijn verhard.  Een ‘catwalk’ zo bestempelt de krant euforisch. Ook het buitenterrein wordt opgeknapt. Nadere mededelingen volgen. De directie van de Zoo roept voor gebruikers op om zowel het buiten- als binnenterrein in ieder geval netjes te houden.

November 2014, Paramaribo Zoo. De nieuwe straatstenen liggen klaar (foto: René Hoeflaak).
November 2014, Paramaribo Zoo. De nieuwe straatstenen liggen klaar (foto: René Hoeflaak).

Voor een verfraaiing van de achterkant van de dierentuin gaat de Zoo, ooit een initiatief van oud premier Adolf Pengel, in gesprek met kunstenaars. De voorzijde kan eventueel worden ‘gehuurd’ voor reclameuitingen.

Door René Hoeflaak

Het goede nieuws volgt op een minder vrolijk bericht. Eind december overleed een  volwassen vrouwtjestapir. Enkele maanden geleden was de tapir na dertien maanden zwangerschap nog bevallen van een baby.  Dit alles aan het einde van een turbulent jaar. In mei werd de dierentuin overvallen waarbij een wachter en een opzichter werden gekneveld en beroofd.

Racebaan en leeuwen

Het bericht in No Spang eindigt met een opmerkelijke maar niet minder dringende oproep van de Zoo. Namelijk om de doorgaande weg in de richting van de dierentuin, de Letitia Vriesdelaan, niet als race- en inhaalbaan te gebruiken.

In september verscheen in de Surinaamse media berichten over de mogelijke komst van drie leeuwen ter beschikking gesteld door de Rotterdamse diergaarde Blijdorp. De komst van een leeuwenkooi was wel een voorwaarde voor de verhuizing van Rotterdam naar Paramaribo. Hoe het met de leeuwenkooi staat is niet bekend. Wordt vervolgd.