Vrouwen maken zelf mondkapjes in binnenland Suriname

Na het volgen van een aantal workshops maken vrouwen in zeven dorpen in het binnenland van Suriname nu zelf mondkapjes. De workshops zijn een onderdeel van een campagne om de bevolking in het binnenland van Suriname bewust te maken van bescherming tegen het corona virus.

Binnenland Suriname
Binnenland Suriname (foto: René Hoeflaak )

Door René Hoeflaak

De workshops werden georganiseerd door de sociale onderneming Talking Prints en begonnen in november van het vorige jaar. De vrouwen leerden niet alleen mondkapjes maken maar ook de kostprijs berekenen, zo is te lezen op de facebookpagina van The Back Lot ,dat zich bezighoudt met educatieve programma’s en festivals. De stichting maakte de workshops mogelijk met financiële ondersteuning van de Alcoa Foundation en het SU4SU Covid 19-Support Fund een initiatief van Staatsolie, Fernandes en Surinam Plastics Manufacturing.

Talking Prints

De mondkapjes zijn niet alleen bestemd voor de vrouwen zelf en hun gezinnen. Maar ook voor de verkoop. Daarnaast ontvingen de vrouwen naaimachines, gereedschap en materialen.

Talking Prints

Doel van Talking Prints is het creëren van duurzame banen voor inheemse vrouwen in het het binnenland van Suriname, bijvoorbeeld met trainingen en het vervaardigen van duurzame artikelen.  Binnenkort volgt op Groenroodwit een uitgebreid artikel/interview over Talking Prints.

De vrouwen die nu zijn getraind, zullen ook meedraaien in de gewone reguliere productie van Talking Prints.

Wordt vervolgd.

Mondkapje Talking Prints
Een van de mondkapjes, gemaakt en te koop bij Talking Prints (bron: https://www.talkingprints.org/shop/ )